Söndag= Sömndag

Ja, som rubriken förtäljer har jag sovit en del idag! Busat med sachkina i skogen har jag oxå gjort, fikat med Elin o Mogge (och Lucas), Träffat P och P oxå... Fått till ganska mkt tycker jag! Duttit, duuttit! Nää, har inte mkt att säga, eller jo, det har jag, men jag orkar fan inte skriva massa!!

Kolla in andra bloggen om ni vill se bilder! annikaibilder.blogg.se

Travsport= Djurplågeri???? WTF!

Såg idag på FB att någon startat en grupp mot det svåra djurplågeri som förekommer innom travet... Hrm, nåja, det här hade ju kunnat vatit en bra grupp om de fokuserat på sånt som faktiskt ÄR dåligt i bla travsporten! Men icke, men väljer att namnge och förtala flera stora tränare, och pratar om travet i stort!

jag tycker det är bra att man synar sporten, ja, all hästsport för den delen, MEN som vanligt väljer man att belysa fel delar! (enl mig)
Gråt och tandagnissel över hästar som dött av plötsliga orsaker efter och i lopp, att man har käk på hästarna (remmen som håller upp huvudet) osv...
 Jag skulle här kunna argumentera emot alla dessa påhopp, men finner det onödigt, nää, jag tycker istället att man ska ta sig en funderare när man kritiserar något (vad som helst), det är så lätt att skapa en grupp på tex facebook och sprida allt möjligt. KUNSKAP, det är vad som behövs, i ALL hästsport, åk ut till en större tränare och titta!  Titta på hästarna, prata med hästskötarna (jodå, man kan göra det) Hästarna är ju som vilka idrottsmän som helst, de skulle inte fungera utan extremt god omvårdnad! (nu är jag såklart medveten om att alla travhästar inte har det toppen, jag är inte naiv, men i den här frågan gällde det all proffesionell travsport.sEn var det en brud som skrev att det var fruktansvärt att travhästar avlivades så ofta och speciellt vid så tidig ålder, hon menade på att djur skulle självdö(??????), vi hade ingen rätt att bestämma över om de skulle leva eller inte! De ville nog leva, även om de var svårt skadade osv... MEN HALLÅ!!! Blir rent ut sagt förbannad över sånt här!  Om djuren levde i det fria (som de gjorde en gång) skulle de inte bli 25-30 år precis, de skulle heller inte överleva om de var sjuka och/eller s´kadade!

Skulle vilja påstå att de värsta exempel på dålig hästhållning har jag inte sett i travstall, utan i ridhäststall... Barn/ungdomar som får hästar av föräldrar med (kanske) dåligt samvete, de vet inte mkt om hästar, men hoppa 1.20, det kan de minsann,och det gör de, gärna 5 dar/ vecka! Vaddååå??? MIn ponny gillar att hoppa!! Linda benen är ju snyggt, jag har ingen aning om hur man gör, vaddå? kan väl inte va såå svårt? Foder?? Ska man fodra på nåt särskilt sätt?? Min häst e inte halt, den bara gåär ojämt...KKan dra hur många edxempel som helst på riktiga rysarhistorier...

Nää, mer kunskap rent generellt i hästsporten, så blior det nog bra va?
Avsluatr med en bild på en häst i proffsträning...


Vilken jävla mysig morgon då!!!!

Trodde ju i min enfald att jag skulle få en någorlunda mysig vårtur idag!! HA HA HA säger jag bara!! Dyngsur av allt snö BLÖTSNÖ! satan vad omysigt det var, kiskall o dyngsur, roligare kan man ha! Red Sackhina, tror inte hon tyckte att det var nån höjdare heller! Fast alla höll humöret iaf, tycker det var starkt gjort! Tycker folk e starka som betalar för att rida i detta väder o sen inte gnäller.

Nu ska jag ha en myseftermidda INNE, ett avrmt b ad, lite lunch och soff/sängmys! Känns helt ok liksom!
Bye bye

Tråkig rubrik??

jaa, fan , kommer inte på nån bra rubrik!  Har så fantastiskt tråkigt... Mogge e sjuk, och jag mår v äl inte sådär höjdarbra, resultatet är en ganska tråkig kväll! Eller eg är den helt ok, hemmamys liksom, men jag är så fantastiskt rastlös!! Suck på mig liksom...

Är så jävla sur på mina grannar, varje lördag spelar de musik, trevligt, men inte när basen skorrar så man tror man har en såg i huvudfet! Vi har pratat lite om hur man löser det, de bor inte i samma uppgång, så om jag vill prata m åste jag gå dit. Man kan ju oxå lämna en lapp i brevlådan när jag går ut imorgon, Mogge tror mer på den varianten då man slipper konfrontation och ev bråk, han menar att de kan känna sig trängda om man går dit, jag tycker vä eg att det renhårigaste är att prata face to face!! Hrm...hur göra?

Imorgon blir det ridning, tror Helge ska få den äran igen, Helge e cool!!! Hoppas det går att rida bra nånstans, mitt största bekymmer just nu är vart masn ska ta vägen liksom? Rider man runt sjön måste man hoppa över typ meterhöga snövallar, rider man runt Hägerstalund är det kanske isigt? Rider man till Översjön är det massa snö på fälten...suckelisuck...

Det låter roligt om Mogge...han ligger i andra soffan, och det knarrar lite här och där...haha, Massa latjo ljud iaf..han e rolig!!

Nu ska jag fortsätta med mitt tråk...
Over and out


Söndag!!!

Red ut en tur igår på Helge!! Fn vad skumma människor det finns... Normalt rider man ju på ängarna ganska mkt, men nu är det så sjukt mkt snö där så det går inge bra! Ja då rider man ju på grusvägarna istället! (såklart) Men igår då, jo det var en gubbe som vi mötte som gick rakt mot hästarna...RAKT mot! jag trodde han skulle väja, men nej, han gick rakt in i Helge, fast jag typ gjorde halt!! Sen blir han arg och gapar om att vi e idioter! Då frågade jag om han inte kunde ha stannat och förklarat på ett hövligt sätt vad han var arg för? haha, då går han bara vidare och mummlar!! MOGET va??? Alltså, kan fatta om han tyckte att vi skulle ha hållt åt sidan, men det var två upptrampade spår och vi gick i det ena, då kunde han ju gått i det andra?? Tydligen inte! JÄVLA GUBBE!!!!! SÅ!!
En bild kanske? Har ingen på Helge, men på en annan svarting! (haha)


Söndag i ryggläge..mest iaf!

Faan, e helt paj! Ryggen verkar vara helt av typ, magen är som den är och jag e dunderförkyld och har lite feber! Less på mig själv? jaa, lite iaf! Typiskt trist när man känner att man inte får nån ordning på sig själv! Var mkt bättre när jag jobbade mer ute... fast man måste ju klara att vara inne på dagarna oxå jue...

Förutom det är det bra, riktigt bra... Har inget direkt att klaga på, även om jag eg skulle kunna, nää, e nöjd helt enkelt! Beror till stor del på harmoni på hemmafronten,  Mogge e så fantastisk!! Ok, ska inte tjata mer om det, haha!!

Funderar på det här med bloggandet, ett tag var det superkul och man bloggade mkt, just nu känner jag mig sådär halvinspirerad och det blir ju därefter! Ok, fine, jag mår inte som bäst, men ändå... tjaa, man får helt enkelt inse att ibland har man mer att skriva om än annars!!

E dålig på att lägga upp  bilder oxå, fast jag tycker inte att det finns nåt bra forum att lägga upp bilder i! Flickr är ju ganska seriöst, men så oerhört stort så man försvinner liksom där, bilddagboken, ja, vad säge man, känns ju mer som skvaller än foto... Facebook, ja där når man ju sina vänner, men nää...

kanske borde starta en ren fotoblogg?   Får fundera på det...
Ja, nää, det här var ju roligt, förstår om ni ruttnar på mig, haha


RSS 2.0